Новини


20Фев2015

Брюксел одобри още 2 наши европрограми за над 1 млрд. евро

Еврокомисията даде зелена светлина на още две български оперативни програми, съобщиха от правителствената информационна служба. След "Транспорт" (с 2 млрд. евро бюджет) и "Развитие на човешките" ресурси" (1 млрд. евро) вчера от Брюксел са одобрили и европрограмите ни "Добро управление" и "Наука и образование за интелигентен растеж". Общо по тях може да получим над 1 млрд. евро до 2020 г.

Програма "Добро управление" е наследник на действащите досега "Административен капацитет" и "Техническа помощ". Бюджетът й е над 335 млн. евро. По нея трябва да бъдат финансирани мерки в областта на административната реформа и електронното управление, електронното правосъдие и реформата в съдебната система. Целта е да се подобрят услугите, структурите и функциите на администрацията, както и да има по-лесен достъп до услуги за гражданите и бизнеса.

По програма "Наука", която ще действа за пръв път у нас, в следващите 7 г. може да получим над 701 млн. евро за решаване на наболелите проблеми в родното образование. Парите по нея ще се използват за повишаване на качеството на българското образование, съобразено с нуждите на бизнеса от квалифицирани кадри. Приоритет на програмата е да се модернизират и подобрят условията в образователните и научни заведения, както и да ...

Виж цялата новина тук: Сега

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: