Новини


16Окт2020

БНТ с награда за видеоуроци на "Просвета"

Предаването „С БНТ на училище“ бе отличено за принос в образованието по време на извънредното положение на годишната церемония „Достойните българи“, организирана от „24 часа“.

Отличието бе връчено от министъра на образованието - Красимир Вълчев, на екипа, участвал в излъчването в национален ефир на първите уроци след избухването на пандемията от Ковид-19 миналата пролет.

Тези първи уроци бяха създадени от Издателска група „Просвета“, която безвъзмездно ги предостави на Българската национална телевизия, за да подпомогне работата на учителите и обучението на учениците в домашни условия. До края миналата учебната година „Просвета“ засне и осигури безплатно на обществената телевизия още десетки други уроци по почти всички предмети от 1. до 7. клас, както и няколко специални урока за матурата по БЕЛ.

Най-голямата българска издателска група първа стартира излъчването на видеоуроци в рамките на инициативата „Учим онлайн с учител“ още в началото на март. Инициативата се оказа изключително успешна и полезна за хиляди ученици, учители и родители. Радваме се, че БНТ2 възприе модела за видеоуроци с учител в ефир, което за пореден път доказва, че „Просвета“ задава стандарт в образователното съдържание.

За да отговори на високите очаквания за качествено образование, издателската група създаде образователната платформа е-просвета, която има изключително богато съдържание – освен видеоуроци, в нея ще намерите стотици кратки е-уроци, над 33 000 интерактивни ресурса, електронни учебници от 1. до 12. клас, тестове, упражнения, електронни познавателни книжки за всички възрасти в детската градина и др. Разгледайте още тук: www.e-prosveta.bg.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: