Новини


8Юни2021

Близо 100 души събра премиерата на книга в чест на проф. Владимир Атанасов

Близо 100 души – приятели, почитатели, съмишленици, политици и колеги, изпълниха в понеделник вечер театър „София“ за представянето на сборника „Образование и медии“ в чест на проф. д-р Владимир Атанасов, издание на „Просвета“. Събитието се проведе при стриктно спазване на епидемиологичните мерки.

 

Сред гостите бяха бившите министри Соломон и Гергана Паси, Петър Стоянович, ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков, директорите на театър „София“ и Сатиричния театър „Алеко Константинов“ Ириней Константинов и Калин Сърменов, професори и университетски преподаватели, журналисти и др.

 

„Знанието е важно, а също и да имаш учител, който да те води. Владимир Атанасов е човек, който може да посвещава в знанието“, отбеляза медийният експерт и културолог доц. Георги Лозанов. И допълни: „Може да имаш много знание и пак да не си образован. Образованите хора са малко. А Владимир Атанасов е образец за образован човек“.

 

Лозанов е сред авторите на сборника. А друг от авторите – журналистът Георги Тошев, който бе и водещ на изисканото събитие, отбеляза, че този сборник запълва празнини и дава знание, дори и в личен план за него. Проф. Владимир Атанасов пък благодари на всички, които са се включили с експертизата си в съставянето и издаването на тази книга.

 

Сборникът „Образование и медии“ е сред представителните издания на българската хуманитаристика през 2020 г. Съставен е от три основни дяла: „Медиите като образование“, „Образованието като медия“, „Литературата като образование и медия“.

 

Авторите в настоящия сборник са сред най-авторитетните съвременни университетски преподаватели, журналисти и публични личности, а текстовете им се отличават с разнообразие от теми, проблеми и предизвикателства.

 

Изданието е публикувано в чест на проф. д-р Владимир Атанасов, който бе министър на образованието в кабинета „Сакскобургготски“ и посланик в Словения. В момента е преподавател в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“.

 

Книгата вече е в ръцете на политици, журналисти, студенти, университетски преподаватели. Разгледайте и поръчайте тук: https://www.e-uchebnik.bg/product/obrazovanie-i-medii

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: