Новини


11Май2020

35% отстъпка за читалища и библиотеки

Министерството на културата обяви втора конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” 2020 г. Общата сума на конкурсната сесия е в размер на 1 284 млн. лв. Право на участие имат библиотеките към народните читалища по смисъла на Закона за обществените библиотеки.

Повече информация относно това кой и как може да кандидатства, както и за сроковете и начините на подаване на проектите ще намерите на сайта на Министерството на културата ТУК.

Издателска група „Просвета” Ви предлага списък от над 100 свои нови и утвърдени заглавия при атрактивни условия. Книгите от списъка сега може да поръчате с още по-голяма търговска отстъпка – 35% от коричната цена, като издателството поема разходите за доставянето им.

Сред тях ще откриете най-новия речник в нашия каталог „Български синонимен и антонимен речник с фразеологизми (автор: Ани Нанова). Речникът отразява възможно най-пълно езиковото богатство на българския език със съдържащите се в него над 30 000 думи със 100 000 синонимни значения, 6000 антонима и 4000 фразеологизъма.

Препоръчваме ви също още три други речника: „Петезичен картинен речник”, „Официален правописен речник на българския език” и „Официален правописен речник на българския език. Глаголи” – съвместни издания с Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин” към БАН.

В списъка с предложения ще откриете и две книги на „Просвета”, отличени с престижната награда „Златен лъв”.

Сборникът „1943. Антология за деца” спечели голямата награда на Асоциация „Българска книга” през 2018 г. за цялостен издателски проект. Той съдържа прекрасни стихотворения и разкази за деца от 67 автори, някои от които след 1944 г. са били преследвани от новия режим и не са били издавани. В антологията са поместени творби на Дора Габе, Елисавета Багряна, Яна Язова, Христина Стоянова, Вера Бояджиева-Фол, Ангел Каралийчев и др.

„Българският буквар. 200 години в първи клас” от Антон Стайков и Свобода Цекова спечели наградата „Златен лъв“ за 2015 г., както и престижната международна награда A’Design 2015/2016 г.

Книгата „Великата България на Волга през средните векове от Георги Владимиров е сред най-новите в нашия каталог. Тя представя историята на политическия и духовния живот на втората средновековна българска държава, известна под името „Волжка България“.

В нашето портфолио ще намерите и още една забележителна книга: „Великите сили, България и Балканската война в секретните документи на британската дипломация 1910 – 1913 г.” (автор: Филип С. Филипов) – уникална по рода си история в документи на британското външно министерство, представени за първи път на български език.

Пълен списък на заглавията и формуляр за заявки ще намерите тук: PDF / XLS. (За да научите повече за отделните издания, трябва да кликнете върху самото заглавие от таблицата.) Имайте предвид, че цените в таблицата са посочени без отстъпката.

Можете да свалите списъка с книги, да го попълните и да ни го изпратите на посочените по-долу адрес или имейл. Ние ще Ви изпратим оферта с крайната сума, като приспаднем отстъпката от 35%.

Може да поръчате при същите условия и всяко друго издание на „Просвета”, което смятате за подходящо и полезно за Вашите читатели. За целта обаче трябва да ни изпратите съставен от Вас допълнителен списък със заглавията и бройките, които са Ви необходими. Подробни данни за всички заглавия на „Просвета” ще намерите на нашите сайтове www.prosveta.bg и www.e-uchebnik.bg.

За съдействие и допълнителна информация търсете регионалните представители на „Просвета” във всички областни градове в страната, с които може да се свържете ТУК.

Заявки се приемат в централния склад на издателството:
София, бул. „Ботевградско шосе" № 234
Мобилен: 0884 110 414
Имейл: realizacia@prosveta.bg
 

За допълнителна информация:
Телефон: 02/ 818 20 14
Имейл: prosvetaoffice@prosveta.bg

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: