Новини


14Авг2020

20% от българските учители се страхуват да се върнат в класните стаи

1500 души са подписали петицията да има избор в каква форма да се обучават учениците - присъствена или дистанционно. Майката на две деца (в 1 и в 4 клас) Марияна Евтимова сподели в интервю за bTV, че в училище винаги има риск. По думите ѝ малките деца не могат да се пазят.

Евтимова отбеляза, че самостоятелната форма на обучение нее вариант, тъй като тя изхвърля детето от училище. Според майката камера в класната стая би позволила на децата, предпочели дистанционно обучение да виждат какво се случва в клас.

Според Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование"- КТ "Подкрепа" училищата наистина ще бъдат защитена среда, но напомни, че според експертите няма напълно защитена среда. По думите му 20% от българските учители се страхуват да се върнат в класните стаи. 

"Едно решение, обосновано на страха лишава детето от много важно. Нека да взимаме решения на база на разума. Нека да не лишаваме децата от качествено образование", заяви той.

Учителят по математика Петър Велков смята, че трябва да има възможност за свободен избор. Той даде пример с Ню Йорк, където 15% от учителите са заявили, че...Виж цялата новина тук: actualno.com

Автор: Евгения Чаушева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: