Новини


27Яну2023

Започва безплатен онлайн курс за матурата по български език и литература

И тази година „Просвета“ ще предложи на всички зрелостници безплатен онлайн курс за матурата по български език и литература след 12. клас, която е задължителна и е еднаква за всички ученици.

Първият урок ще бъде излъчен на 31 януари (вторник) от 17,30 ч във фейсбук страницата и в YouTube канала  на издателската група. Той е на тема „Матурата по български език и литература – съдържание и изпитен формат“ и ще бъде воден от любимата на много ученици учителка г-жа Весела Михайлова.

Следващият урок ще бъде след края на междусрочната ваканция – на 7 февруари. После онлайн курсът продължава с излъчвания във вторник и четвъртък с начален час от 17,30 ч. Достъпът е свободен за всички ученици, учители и родители. След първото излъчване всеки урок може да бъде гледан в образователната платформа
е-просвета до приключване на курса.

Тази година образователната поредица „УСПЕХ НА МАТУРАТА С ПРОСВЕТА“ е още по-богата на теми и учебно съдържание в сравнение с предходните издания. Затова стартира още през януари и ще продължи чак до май. Уроците по български език ще бъдат водени от Весела Михайлова, а по литература – от друг изявен учител – Любов Шишкова. Двете са познати от кампанията „Учим онл@йн с учител“ на „Просвета“, която от 2020 г. насам се наложи като алтернатива на класните стаи, затворени заради пандемията от COVID-19.

Те са и автори на учебници и учебни помагала и имат дългогодишен опит в преподаването и в подготовката на зрелостници. Освен теоретични знания двете преподавателки ще предложат на учениците много ценни практически насоки, за да се справят по-лесно и успешно с важния изпит.
Уроците ще бъдат фокусирани върху езиковите правила и норми, разглеждането на литературните творби, включени в актуалната учебно-изпитна програма, тънкости при писането на есе или интерпретативно съчинение и др.

„Когато си в подножието на върха и гледаш нагоре, готов да тръгнеш, хубаво е да има някой, който да ти посочи най-краткия и най-сигурен път натам. Днес ние – Весела Михайлова и Любов Шишкова от „Просвета“ – сме готови да ви поведем към успеха на матурата. Заедно ще успеем – доверете ни се и ни последвайте!“, коментираха двете учителки, които очакват с нетърпение началото на поредицата и срещите си с учениците.

Пълен списък с темите и график на уроците ще бъдат публикувани в началото на февруари в сайта и във фейсбук страницата на издателството.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: