Новини


11Авг2014

Замръзналата образователна реформа

Замразена реформа и липса на воля за реализация на няколко добри идеи. Така най-кратко може да се обобщи престоят на проф. Анелия Клисарова начело на един от най-проблемните и нуждаещи се от ремонт сектори - образованието. Изборът на Клисарова изглеждаше като направен в последния момент и нелогичен за поста въпреки опита й като дългогодишен успешен ректор на Медицинския университет във Варна. Още с встъпването си в длъжност тя получи критики за това, че при окаяното състояние на средното образование у нас ресорът се поема от специалист по висшето. Бившият министър блесна и с характерния си източен диалект, който предизвика множество коментари по коридорите на министерството.

Дали заради липса на време или на воля и компетентност, под чертата днес липсват не само резултати, но дори следи от правилно поета посока, чиито плодове биха били видими след години или месеци. Недостигът на средства е най-честото извинение на родните политици, но и удобното прикритие на липса на стратегическо мислене и решителност за промени. А у нас тънката миризма на мухъл и немара за съжаление се усеща от първи клас, та чак до магистърските степени на някои от най-титулуваните родни университети.

С мандата на министър Клисарова България успя да подобри рекорд, за съжаление сратен знак. Става въпрос за най-дълго проточило се приемане на ...

Виж цялата новина тук: Преса

Автор: Теодора Йолчева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: