Новини


8Фев2020

Второ краткосрочно съвместно обучение на персонала по проект “MY EUROPE – YOUR EUROPE – YOUR SAY”

Второ краткосрочно съвместно обучение на персонала

Второто краткосрочно съвместно обучение за персоналa беше организирано от испанските партньори. 35 чуждестранни участници от България, Полша, Румъния, Португалия и Гърция и 9 учители и служители на фондация „Алтиус“ от испанска страна се присъединиха към обученията и споделиха идеи за процеса на преподаване и учене в участващите страни. Срещата се проведе в училище Salesianos Estrecho.

Обучението включваше пленарни сесии и симулации на обучителни дейности, като участниците бяха разделени на две групи, които работеха едновременно. Програми на двете групи – можете да изтеглите от тук.

Обученията бяха изключително интерактивни и практични. Участниците се поставиха на мястото на учениците, което им хареса много, и участваха в планираните дейности – създаване на драматични скечове, художествена произведения, дискусии, организирани събития и др. Всяка сесия на обучение беше последвана, а понякога и прекъсвана от дискусии, в които се коментираха предложените дейности от гледна точка на учителите, предложени бяха адаптации на уроците, като се вземат предвид спецификите на местния контекст в някои държави, споделени бяха случаи от училищния им живот и др.

Фондация Altius ни накара да се чувстваме като у дома си в Мадрид, помогна ни да разгледаме най-интересните обекти в града и да опознаем и усетим начина, по който живеят местните хора.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: