Новини


17Май2016

ВСИЧКИ ОБИЧАТ БАЗАРА НА КНИГАТА

И тази година организаторите от Асоциация „Българска книга” (АБК) обещават рекорден брой участници и атрактивни отстъпки на пролетния базар на книгата. Той ще се проведе от 24 до 29 май в НДК като част от литературната програма на 21-вия „Салон на изкуствата“. Панаирът ще е отворен за посетители от 10:00 до 20:00 часа, а входът, както винаги, е свободен.

В рамките на панаира ще се проведат над 50 събития – премиери на книги, четения, конкурси и срещи с над 50 автора. Книгоманите не пропускат базарите на книгата, защото там могат да закупят най-новите заглавия на български и чужди автори, както и да намерят по-стари и редки заглавия на изгодни цени. В събитието участват всички големи издателства и предлагат атрактивни отстъпки.

Освен художествена литература на панаира софиянци и гостите на столицата ще намерят и учебна литература. Както винаги, сред най-големите изложители е издателство „Просвета” - лидер в производството на учебници и учебни помагала. По традиция то ще бъде разположено на два щанда. Щанд № 113 (партер) по традиция е запазен за книжните издания на „Просвета“, а на щанд № 317 (етаж 3) ще може да се разгледат всички електронни издания на „Просвета-Либри“.

 

ГОЛЯМ ИЗБОР ЗА МАЛКИ ХОРА

Щандът на „Просвета“ предлага голямо разнообразие за най-малките. С книжките „Рисувам стъпка по стъпка” децата на 4-5 и 6-7 години ще се научат лесно да рисуват животни, растения, хора и превозни средства. Поредиците „От точка до точка” и „Математически вълшебства” развиват фината моторика на децата в ранна възраст, като втората ги запознава и с числата до 15 по забавен начин - чрез оцветяване. За 6-7-годишните е поредицата „Весели картинни загадки”, където удоволствията са разделени в две части: за младите джентълмени е книжката „Футбол”, а за дамите - „Феи и елфи”. В тях оцветяването е придружено от загадки, упражнения за подреждане на картинки и за разсъждаване, които развиват концентрацията, наблюдателността и въображението на децата.

За същата възрастова група (4 - 7 години) екип под ръководството на проф. Весела Гюрова разработи системата „АБВ☺Игри”. Тя съответства изцяло на програмата на Министерството на образованието и науката за предучилищна подготовка и предизвика сериозен интерес сред учители в цялата страна, които участваха в конкурс на „Просвета” за разработване на педагогически ситуации по нея. Всички тези издания са подходящи не само за занимания в детските градини, но и за упражнения у дома под ръководството на родител.

За първокласниците прекрасен подарък за края на учебната година са заглавията от поредицата „Четящите детективи. Рисувай с нас!”. Те са уникална комбинация от книжка за четене и книжка за рисуване, в които детето допълва илюстрациите въз основа на прочетения текст. Детективът му помага, като му поставя конкретни задачи. Историите в тях „Мимо учи за магьосник” и „Принцеса Ела търси приключения” са красиви и увлекателни и стимулират творчеството на децата.

Изключително забавна е и електронната игра Lettergetter, с която децата бързо и лесно изучават английски език. Чрез прекрасна анимация, упражнения, разработени като състезания, и перфектен звук тя запознава децата с английската азбука, с началната лексика, доброто произношение и правилното изписване на буквите.

На щанд 113 ще намерите и най-новото попълнение в хитовата поредица ваканционни книжки „Вълшебно лято“ – за след 3. клас. В нея кучето детектив Лупо ще поведе третокласниците към вълнуващи приключения при издирването на фокусника господин Аладин и крадеца на думи Фантомас. Те ще научат колко е важно детективите да умеят да боравят с думите и числата, да знаят чужди езици и всевъзможни факти за природата и историята. Книжките от поредицата предоставят прекрасни възможности за интересно и увлекателно затвърдяване на изученото в клас. Изпълнени са с вълнуващи приключения, в чиито сюжети по лек и забавен начин е вплетен учебният материал за 1-ви, за 2-ри и за 3-ти клас. Всяко упражнение е естествена част от приказна история и се възприема не като задачка за домашна работа, а като весело предизвикателство. Така през ваканцията децата могат неусетно да си припомнят или научат много неща, докато са главни герои в историите от помагалата.

Чудесен подарък за дете до 4. клас е и „Моят първи речник“. Той включва около 10 000 думи, които са проверени и извадени от сега действащите учебници от 1. до 4. клас. Правописът им е съобразен с новите правила в „Официалния правописен речник на българския език” на БАН. С него децата ще се научат да пишат правилно думи, които затрудняват и възрастните – например полилей, умърлушен, анцуг и др. В отделни приложения са събрани имената на някои често употребявани географски обекти – селища, държави, реки, морета и континенти, и на собствени имена на хора и литературни и културни герои, които затрудняват учениците при писане.

На щанд № 317 ще получите информация за електронните продукти на „Просвета“. Членовете на екипа ще бъдат на разположение и ще могат да демонстрират изцяло обновената платформа и новото 3D поколение е-учебници от 1. до 7. клас на издателството.

По традиция всички заглавия ще се предлагат с атрактивни отстъпки, а всеки, направил покупка на стойност над 10 лв., ще получи като подарък ваучер с намаление от 15% за последваща покупка от книжарниците на “Просвета” в София, както и на щанда на издателството на книжната борса.


Всички издания на „Просвета“ ще намерите при представителите на издателството във всеки областен град в страната и в търговските обекти на издателството – виж www.prosveta.bg. Можете да поръчате и онлайн на www.store.bg, www.mobilis.bg, www.helikon.bg, www.ciela.bg. ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ поръчайте от www.e-uchebnik.bg.

 

Виж цялата новина тук: "Животът днес"

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: