Новини


21Окт2020

Владимир Кръстев, директор на „Просвета - Либри“: В е-просвета има над 425 учебника, упражнения, тестове и др.

В условията на пандемия, вълната от новости във всички сфери се разраства с още по-бързи темпове. Така например буквално за часове образованието трябваше да се трансформира и да се премине към дигитална среда. Технологията съществува, но тя не е достатъчна. Трябва и съдържание.
 
„Ние, от Издателска група „Просвета“, сме от страната на създателите на съдържание. Предлагаме електронни учебници - от детската градина до 12. клас. Всички те са по стандарт и според одобрените от МОН учебни програми". Това заяви Владимир Кръстев - изпълнителен директор на „Просвета – Либри“, който участва в конференция на Bulgaria ON AIR на тема „Образование и бизнес: Иновации vs. конспирации“.
 
За да отговори на потребностите на времето, „Просвета“ създаде нова електронна образователна платформа е-просвета, която може да се използва от мобилно устройство, таблет, лаптоп, каза още г-н Кръстев. Техниката е достъпна и ученикът може да учи навсякъде, като същевременно съдържанието, което се предлага, е на разбираем за възрастта на детето език.
 
„Ние първи реагирахме на Ковид-кризата и създадохме видеоуроци с учители. Те се излъчваха във фейсбук, ютуб канала на „Просвета", безвъзмездно се предаваха по няколко тв канала, включително по Bulgaria ON AIR. Така те достигнаха до много ученици. Благодарение на партньорството ни с А1 сега новата ни платформа е достъпна до всички хора и независимо дали са абонати на телекома, те могат срещу абонамент да разполагат с над 425 електронни учебници, много упражнения, тестове, обобщени уроци - всичко това в електронна среда и базирано на учебните програми на МОН", добави още Владимир Кръстев.
 
Повече подробности за форума, както и видео от самата конференция ще намерите ТУК
 
Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: