Новини


28Мар2020

Видеоуроците на „Просвета“ ще се излъчват и по Bulgaria ON AIR

От 31 март, вторник, видеоуроци за учениците от 1. до 7. клас на Издателска група „Просвета“ вече ще се излъчват и в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Всеки делничен ден от 13:15 часа, в рамките на 60 минути, ефирът на тази национална телевизия ще се превръща в своеобразна класна стая. Освен в ефира, за улеснение на децата, родителите им и учителите, уроците ще бъдат качени и на сайта на телевизията Bgonair.bg. 

Според седмичната програма всеки понеделник и вторник ще се излъчват занятията за седмокласниците, на които предстои национално външно оценяване по български език и литература и по математика. От този важен изпит зависи кои деца ще бъдат приети в елитните училища. В сряда са предвидени телевизионни уроци за учениците от 4. клас. Четвъртъците ще бъдат посветени на 1., 2. и 3. клас, а уроците за 5. и 6. клас са заложени в петъчната програма. 

Образователните филми покриват учебния материал главно по български език, литература и математика, но ще има уроци и по човекът и обществото, човекът и природата, история и цивилизации, география и икономика.

Видеоуроците са заснети в рамките на изключително успешната и полезна инициатива „Учим онл@йн с учител“ на „Просвета“, която стартира на 11 март и за кратко време набра огромна популярност. Уроци, заснети от „Просвета“, сложиха началото и на поредицата „С БНТ на училище“, която продължава да се излъчва по БНТ2 и БНТ4. Всички уроци са съобразени с програмата на МОН, а това, което най-много допада на децата, е, че макар и дистанционно, преподавателите по изключително увлекателен, интересен и достъпен начин успяват да предадат учебния материал. 

„Безпрецедентната ситуация, свързана с извънредната ваканция, ни кара да търсим нови възможности за обучение, за да помогнем на ученици и учители да завършат успешно тази учебна година – заяви Весела Михайлова, учителка, водеща видеоуроците по български език за 5. – 7. клас, и авторка на учебници по български език и литература. – Изключително сме благодарни на телевизия Bulgaria ON AIR, за която образованието на българските деца е мисия с приоритет.“

Всички излъчени уроци, подредени по класове, може да намерите тук: www.prosveta.bg/uchim/videourotsi

За безплатно ползване до края на учебната година Издателска група „Просвета“ първа отвори и всички свои актуални електронни учебници от 1. до 10. клас, както и електронните познавателни книжки за всички групи в детската градина. Може да ги ползвате ТУК



Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: