Новини


17Юни2019

Вариант 1 на матурата в 7. клас

Седмокласниците ще работят по Вариант 1 на    националното външно оценяване. Тестът за матурата бе изтеглен от Зина Соколова от "Азбуки".

Тази година изпитът ще започне в 9 ч., като учениците трябва да са заели местата си до 8:30.  Оценяването на работите тази година ще се извършва онлайн и затова трябва да пишат с черен химикал. Другата новост е баркодът на изпитните бланки, който ще бъде на всяка една страница. По думите на зам. - образователният министър Таня Михайлова това ще пречи разменят на страници, както се е случвало преходни години. 

Форматът на изпита се запазва. Първата част ще тестова със затворени и отворени  въпроси, втората - преразказ с дидактическа задача. "По различно е, че това е единен изпит. Няма първи модул, който е национално външно оценяване, и втори, който е за кандидатстване. ", заяви  Михайлова.

Седмокласниците ще имат право да напускат залата след 60-тата. Това е времето, в което трябва да се справят с теста. "Ако няма да пишат по преразказа, предават изпитните си работи на квестора. ", обясни Михайлова. Тя съветва учениците да...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: