Новини


2Дек2015

Уебинар на „Просвета“ бие рекорд – 360 участници

Видеосеминар (уебинар) на издателство „Просвета“ постави нов рекорд по интерес в първия ден на декември. Близо 360 души – директори на училища от цялата страна, експерти и учители, участваха в обсъждането на пилотния проект на Министерството на образованието и науката за въвеждане на електронни образователни ресурси в българските училища.

Лектори бяха Никола Кицевски - директор в „Просвета“, Кина Андреева - главен редактор на издателството, и Владимир Кръстев – ръководител на „Просвета-Либри“.

Уебинарът постави началото на съвместната работа на „Просвета“ (партньор на МОН)  с участниците в проекта – общо 40 училища по списък, определен от министерството. Изразявайки убеждението на „Просвета“, че тази бройка е недостатъчна, за да обхване всички желаещи, представителите на издателството заявиха, че ще работят по същия начин и с всички други училища, които изразят готовност за това.   

Г-н Кицевски обясни, че издателството предвижда да осигури три основни неща на участниците в проекта и на представените в семинара училища, които не са успели да се включат в проекта: за всеки конкретен учител, изразил желание да ги получи – безплатни електронни учебници за неговия предмет и клас, а за всяко училище - безплатно обучение и един лиценз за платформата „Мозабук“. Този лиценз е с продължителност до края на март 2016 г. и дава огромни възможности, включително позволява да учителите лесно да създават собствени електронни ресурси. (Пазарната цена на лиценза е 387 лева.) Това, което трябва да направят, е да заявят своето желание чрез електронната форма на следния адрес:
http://www.prosveta.bg/zayavka-piloten-proekt-mon

Известно е, че всеки учител от 1. до 7. клас, който през учебната 2015/2016 г. преподава по учебник на „Просвета“, има право да ползва безплатно неговия електронен вариант и ако не го е получил досега, може да го направи, като се регистрира на www.e-uchebnik.bg

В рамките на семинара г-жа Андреева и г-н Кръстев запознаха зрителите с техническата страна на работата с електронни учебници и с някои от учебниците по конкретни предмети.

Запис от уебинара може да гледате в канала на „Просвета“ в YouTube:

https://www.youtube.com/ProsvetaAD

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: