Новини


17Яну2022

Учителският синдикат предлага 9-дневна ваканция

Удължаване на междусрочната ваканция от 31-и януари до 4-и февруари (от понеделник до петък) предлагат на просветното министерство от Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа". По този начин с двете съботи и недели около тях почивката за учениците ще бъде 9 дни.

Мотивите за това са свързани с повишения брой на заразени ученици и учители. „Учениците имат нужда да бъдат изолирани в рамките на девет дни, което ще забави нарастващия брой на заразени. Учителите също имат нужда от възстановяване поради огромния стрес, породен от хибридното обучение, което са принудени да осигуряват“, посочват от синдиката.

Организацията в някои образователни институции при отсъстващи над 5% процента от учителите също е по-трудна. „В някои училища липсващите учители надвишават 15 %, включително и с карантинираните, което довежда до невъзможност за осигуряването на учебния процес“, отбелязват от синдиката. Огромна част от педагогическите специалисти осигуряват заместване на колегите си, но това ги натоварва и претоварва. Преболедувалите учители пък не се възползват от десет дни за възстановяване след COVID-19, за да могат да осигуряват работата в...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: