Новини


6Дек2016

Учител полиглот спечели уникален речник от уебинар на „Просвета“

Учител по чужди езици от Павликени спечели уникален речник от участието си в уебинар на „Просвета“ в понеделник вечерта. „Петезичен картинен речник“ отиде при г-жа Елена Кирилова, която преподава в местното ОУ „Св. Климент Охридски“. Тя бе избрана на случаен принцип между десетки други участници, които се включиха в онлайн семинара на тема „Hello! New Edition: най-успешният български продукт в чуждоезиковото обучение“. Той бе посветен на новия учебник по английски език за 5. клас на „Просвета“, а лектори бяха Емилия Колева, Десислава Петкова и Яна Михайлова.

„Поздравления за изчерпателното представяне на учебника! – написа ни г-жа Кирилова след края на уебинара. – Много ми допаднаха ясната му структура, наличието на обяснения на граматиката, при това на български език, както и това, че има достатъчно упражнения, даващи възможност преподаденото да се усвои. Изключително се зарадвах и на наградата. Освен английски език преподавам също руски и френски, така че за мен тази награда е истинско удоволствие.“

„Петезичният картинен речник“ е международен бестселър, издаден в многомилионен тираж в 26 страни по света. Негови автори са Жан-Клод Корбей и Ариан Аршамбо. В България той е издаден от „Просвета“. Речникът дава визуална представа за понятия и процеси на пет езика – български, английски, немски, испански, френски – в техния контекст. Съдържанието му обхваща голямо разнообразие от теми, свързани с всички аспекти на съвременния живот и общество. Предлага и информация за много думи и термини от ежедневието – от най-новите технически постижения през различните научни области до най-новото в спорта. Речникът е незаменим и полезен справочник за намиране на точната българска дума и богат чуждоезиков словник.

Издателска група „Просвета“ ще дава по една специална награда във всеки свой безплатен уебинар до края на годината. На сайта www.prosveta.bg, както и във фейсбук страницата ни може да видите темите и датите на следващите (може да ги видите и на следния линк: http://www.prosveta.bg/sabitia). Семинарът на 7 декември от 18,30 часа ще е на тема „Как се работи с новия учебник по български език за 5. клас на „Просвета Плюс“. Не се колебайте да участвате! Един от вас ще спечели „Официален правописен речник. Глаголи“, съвместно издание на БАН и „Просвета“.

  

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: