Новини


8Авг2022

Училищата все още могат да кандидатстват по Националната програма "Отново заедно"

Средствата по Националната програма "Отново заедно" все още не са изчерпани и има възможност училищата да кандидатстват по нея. Тя предвижда субсидирани от държавата летни лагери за ученици с акцент върху социализацията им след пандемията от коронавирус.

Интересът към програмата е съизмерим с този през миналата година, но голяма част от учителите не проявяват интерес, заради което директорите на училища се отказват от нея. Това съобщи за Хоризонт Свидна Динева от Националната асоциация за детски и младежки туризъм в България.

Средствата по програмата Отново заедно, която се изпълнява за втора година са 500 лева на дете за 6 дни с пет нощувки.

Свидна Динева посочи:

"Основният проблем, който срещаме туроператорите е, че реално нашите пакети, които сме подготвили и специално разработили за деца, не намират толкова широк интерес сред учителите. Макар, че в програмата се предвижда заплащате и всичко, което е необходимо зад а бъдат облекчени учителите по време на тези летни лагери, защото ние ангажираме аниматори, екскурзоводи, инструктори, планински водачи и наистина се опитваме да направим пълноценен продукт, който да е полезен за децата".

Заради инфлацията и повишението на цените туроператорите са били принудени през настоящата година да съкратят част от дейностите и забавленията за децата, за да се вместят в ценовата рамка, посочи Свидна Динева:

"Надявам се, за следващата година, ако има такава програма, наистина да се помисли за по-голяма сума. Намаляването на дните за сметка на това, да има достатъчно средства, не е ...

 

Виж цялата новина тук: БНР Хоризонт

Автор: Мила Младенова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: