Новини


29Апр2020

Училищата трябва да попълнят анкети за напредъка по учебните предмети в 4-и, 7-и, 10-и и 12-и клас

Директорите на училищата трябва да попълнят анкети за напредъка на учениците им по учебните предмети, изучавани в четвърти, седми, десети и в 12-и клас. Това съобщават от Регионалното управление на образованието в София-град директорите на столичните училища за писмо от заместник-министъра на образованието и науката във връзка с необходимостта от обратна връзка за напредъка в обучението в условията на извънредното положение.

Учениците в страната учат дистанционно от 16 март, като предстои Министерството на образованието и науката, заедно със синдикалните и родителските организации, да вземе решение как ще се завърши учебната година и на кои дати ще се състоят държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване.

През тази година, както и в предишни години, учениците от четвърти и от седми клас ще имат национално външно оценяване. За първи път се предвижда и в десети клас също да има национално външно оценяване. Според новия Закон за предучилищното и училищното образование десети клас е последният клас от първия гимназиален етап, в края на който чрез националното външно оценяване ще се измерват резултатите от...

 

Виж цялата новина тук: Novini.bg

Автор: Мая Йорданова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: