Новини


16Сеп2021

Ученическите карти за градски транспорт в София може да се зареждат онлайн

Всеки родител може да извади Sofia City Card за обществения транспорт на своите деца - бързо и лесно чрез webportal.sofiatraffic.bg, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Достатъчно е родителят да има профил в портала и да заяви през него преференциалната карта за пътуване на своя ученик. Може да го направи и лично в Пункт за продажба на превозни документи на ЦГМ. След това трябва да вземе готовата карта от избрания от него пункт и да информира служителят на касата за създаване на профила „Родител“ – „Дете“.

Асоциираната карта на ученика се появява автоматично в профила на родителя и той вече може да я зарежда в бъдеще само с няколко клика. За учениците, които и до момента са имали карти за обществения транспорт, не е необходимо да представят каквито и да е документи. Тези, за които това ще е първата им карта, е нужно да представят в Пункта за продажба на превозни документи бележник или лична книжка от отминалата учебна година.

Ако родителят все още не притежава Sofia city card, може да подаде  заявление за издаването й онлайн през уебпортала, или на място в пунктовете за продажба на ЦГМ. Необходимо е въвеждане на валиден имейл и...

 

Виж цялата новина тук: Darik News

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: