Новини


15Окт2020

Търсят нови училища посланици на ЕП

Европейският парламент продължава образователната си инициатива – Програма за училища посланици на ЕП и през новата учебна година. Тя е насочена към ученици и средни и професионални училища и цели да подобри осведомеността сред учащите за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и за ЕП като институция.

През настоящото пето издание общо 10 нови училища от цялата страна ще бъдат допуснати до участиe. Кампанията за кандидатстване започна на 11 октомври и ще продължи до 23 октомври. Одобрените учебни заведения ще могат да се присъединят към досегашната мрежа от 83 активни училища посланици. Предвижда се от тази година да се въведе 3-годишен цикъл на участие в Програмата, както и улеснени контакти с други училища посланици от цяла Европа чрез платформата за еТуининг с цел стимулиране на съвместни инициативи.

Програмата се ръководи от най-малко един преподавател за всяка участваща гимназия. В края на годината тези, които отговарят на изискванията и са осъществили задължителните дейности, ще бъдат сертифицирани като училища посланици и ще получат специален плакет. Учениците, ангажирани в програмата, трябва да информират връстниците си относно основните послания на ЕП, да организират честване на Деня на Европа, да провеждат европейски базари...

 

Виж цялата новина тук: u4avplovdiv

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: