Новини


19Окт2016

Трима български учители в надпревара за световна награда от милион долара

Трима български учители се включват в конкурса за глобалната учителска награда - The Global Teacher Prize 2017. Инициативата е на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева, съобщиха от ведомството й във вторник.

Крайният срок за подаване на документи изтече на 14 октомври 2016 г.

Глобалната учителска награда е приз от 1 милион долара, които се предоставят годишно на изявен учител с изключителен принос към професията.

Единият от българските кандидати е Емилиян Кадийски - учител по информатика и програмиране в Политехническата гимназия "Никола Вапцаров" във Враца. Той е автор на училищни програми по програмиране и компютърни мрежи. Подготвя ученици с постижения на национални олимпиади по информационни технологии.

Вторият кандидат е Пепа Николова от средно училище "Райчо Каролев" в Габрово. Тя е преподавател по български език и литература. Отличена е с наградата на образователното министерство "Неофит Рилски" и с приз за обучението на ученици със значими резултати.

 

Третият кандидат е Ирена Тренчева от Шесто средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Перник. Тя е учител по английски език. Доброволец е към детска фондация в Трън за подпомагане на децата в риск, които заслужават добра възможност да водят щастлив, здравословен и продуктивен живот.

Глобалната учителска награда се присъжда от фондацията "Варки" под патронажа на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, вицепрезидент на Обединените арабски емирства, министър-председател и емир на Дубай.

Целта на наградата е да подчертае важността на учителите...

 

Виж цялата новина тук: "Медиапул"

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: