Новини


27Май2016

Тайна среща на детективи вещае „Вълшебно лято“

При строга поверителност и засилени мерки за сигурност премина срещата на детективи третокласници с детската писателка Петя Кокудева и кучето Лупо – герой в нейната най-нова ваканционна книжка „Вълшебно лято“ за след 3. клас на издателство „Просвета“. Веселата сбирка се състоя в Националния дворец на културата, където в момента се провежда Пролетният панаир на книгата.

Срещата с кучето следотърсач Лупо се превърна в истински празник за учениците от столичното 139 ОУ „Захарий Круша“. Децата приеха предизвикателството и се включиха активно в решаването и измислянето на загадки, детективски правила, приказни професии и герои.

 На представянето присъстваха и две от децата, спечелили награди във Фейсбук играта на „Просвета“ за малки детективи. Победителите Калина и Даниел също са третокласници и са възпитаници на 139 ОУ. Двамата получиха ваучери за комплект електронни учебници на „Просвета“ за следващата учебна година. Наградите им бяха връчени от авторката на „Вълшебно лято“ Петя Кокудева.

Пролетният панаир на книгата продължава до неделя (29 май). Издателство „Просвета“ има два щанда – на партера и на третия етаж, на които можете да купите учебници, помагала, детски книги и електронни игри с атрактивни отстъпки. Там можете да намерите и всички книжки от поредицата „Вълшебно лято“ (за след 1., 2. и 3. клас), предназначени за занимания на децата през лятната ваканция.

Виж цялата новина тук: "Просвета"

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: