Новини


10Юли2018

Съвместна среща за обмен на опит с проект LIFE WEEE в Италия

Екипът на проект „ПрироДА“ организира среща за обмен на опит с участието на 16 директори на училища в периода 27 – 30 юни, 2018 г. Срещата беше част от планираните дейности за обмен на опит с други проекти по програма LIFE.

Участниците бяха представители на мениджърските екипи на някои от 56-те училища, които работиха по проект „ПрироДА“, както и на училища, които не са част от проекта, но имат интерес да провеждат дейности свързани с опазването на околната среда и мрежата Натура 2000.

Проект LIFE WEEE Project беше избран поради идейния замисъл на проекта и приложимостта на някои от идеите в българските училища. В рамките на срещата, участващите директори споделиха своя опит и обсъдиха нови идеи за провеждане на информационни кампании, които имат за цел да променят нагласите и навиците на гражданите чрез по-добра информираност, изграждане на капацитет и позитивни комуникационни кампании със силни социо-икономически елементи.

На българските участници беше представена комуникационната кампания на проекта „LIFE WEEE Playground” насочена към училища в Андалусия и Тоскана, както и наръчника за учителя. Българският екип представи на италианските домакини проект „ПрироДА“, помагалото за учителя, създадено в рамките на проекта, както и инерактивните форми за сътрудничество с училищата.

Срещата беше ползотворна както за директорите на училища, които са част от проекта, и за директорите, които бяха приобщени към идеята за реализиране на дейности и проекти свързани с опазване на околната среда.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: