Новини


12Окт2018

Столични ученици стават предприемачи

чениците от 10 и 11 клас на няколко столични училища ще се подготвят за професионалното си бъдеще на предприемачи. Това ще се случи чрез старт-ъп клубове, водени от ментори, програмата “Тийноватор”, която е част от международната мрежа “U School”.

Основната тема, по която учениците от СМГ „Паисий Хилендарски“, 105 СУ „Атанас Далчев“, 32 СУИУЧЕ „Св. Климент Охридски“ и 19 СУ „Елин Пелин“ ще се обучават, е как да развият креативно мислене и да използват инструментите на предприемачеството. На 16 октомври българският екип зад “Тийноватор” ще открие официално програмата в присъствието на създателя й Матия Голяр и успешни предприемачи от Силициевата долина. Събитието ще се проведе от 10:00 ч. в “Пъзел” – coworking space, което ще представи на учениците модела на споделени работни пространства, все по-популярен в световен мащаб.

Старт-ъп клубовете ще посрещнат всички желаещи участници от 10. и 11. клас, които заедно ще извървят пътя от научаването да работят в екип, през избора на успешна бизнес идея, до нейното реализиране. През януари 2019 учениците ще са част от старт-ъп уикенд, където ще се сформират отделни отбори, които ще работят по свой бизнес проект. В края на годината всеки от тях ще представи идеите си пред жури от инвеститори. Един от тях ще отиде на международно състезание в Любляна, Словения и ще има възможността да спечели ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: