Новини


22Мар2021

Ресурсните учители с безплатен достъп до е-просвета

Издателска група „Просвета“ ще предостави на всички ресурсни учители в страната безплатен достъп до своята електронна образователна платформа е-просвета.

Инициативата ще се осъществи в партньорство с Националната асоциация на ресурсните учители (НАРУ – България) и Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град (РЦПППО – София-град).

Досега свободен достъп до е-просвета имаха учителите, които работят с учебниците на „Просвета“. Сега вече такава възможност ще имат и всички близо 2000 ресурсни учители от цялата страната. 

„Искаме да подкрепим ресурсните учители, които всекидневно полагат огромни усилия и които настоящата ситуация изправи пред още по-големи трудности. От разговори с представители на НАРУ – България разбрахме, че тези учители изпитват огромна нужда от разнообразни и интересни образователни ресурси, за да ги използват заедно с децата, които подпомагат“, подчертават от „Просвета“.

В работата си с децата ресурсните учители ще могат да използват цялото съдържание на е-просвета: електронни учебници от детската градина до 12. клас, видеоуроци с учител, кратки електронни уроци, над 35 000 интерактивни ресурса. Платформата се допълва и обогатява непрекъснато. В нея се интегрират различни типове ресурси и съвременни способи за учене, което насърчава децата и дава по-големи възможности за всички участници в образователния процес.

„Това е ценна подкрепа и чудесна възможност за колегите ресурсни учители да ползват разнообразни интерактивни ресурси и така да работят по-пълноценно с децата“, заяви Калина Христова, председател на Управителния съвет на НАРУ – България.

Всички ресурсни учители, които работят на длъжност в училище или детска градина и желаят да ползват е-просвета, могат да се свържат с регионалните представители на „Просвета“ в страната, за да им осигурят достъп до платформата. 

Ресурсните учители от регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование следва да се обърнат към колегите си от РЦПППО – София-град, откъдето ще им съдействат също да получат безплатен достъп до е-просвета.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: