Новини


14Май2014

Първокласни забавления

Първокласни забавления
Ако детето ви тръгва на училище тази есен, сигурно се питате дали да го оставите да играе на воля през лятото, или да наблегнете на подготовката му за първи клас? А може и двете - издателство „Просвета” ви предлага нови поредици, които първокласно съчетават забавлението с ученето. Ще ги намерите в по-големите онлайн книжарници и на сайтовете www.prosveta.bg и e-uchebnik.bg
Математически вълшебства
Тази поредица развива фината моторика на децата и им помага да научат числата до 15. Красивите картинки, които оживяват изпод пръстите им, ги превръщат и в малки художници.
В първата книжка (за възраст 5-6 години) на всяка страница има скрита картинка. На гърба на книжката са посочени цветовете, които съответстват на всяко число. Детето оцветява елементите на изображението в съответния цвят и накрая пред него се появява красива картинка. Втората книжка от поредицата „Математически вълшебства” (за 6-7-годишните) предлага различно, по-високо ниво на трудност, което е съобразено с възрастта на децата. Като оцветяват всеки елемент с дадено число в посочения на четвърта корица цвят, децата учат числата, забавляват се и неусетно се подготвят за 1. клас.
Четящите детективи
Заглавията от поредицата „Четящите детективи. Рисувай с нас!” представляват уникална комбинация от книжка за четене и книжка за рисуване. Според принципа „прочети – разбери – нарисувай” детето допълва илюстрациите в книгата въз основа на прочетения текст. Четящият детектив му помага, като му поставя конкретни задачи. Така малчуганите се учат да четат внимателно всяка дума, да разбират смисъла на прочетеното. Дори да не обичат много да четат, те се заразяват от идеята да създадат своя книга, да станат „писатели” и „художници”.
Историите „Мимо учи за магьосник” и „Принцеса Ела търси приключения” са красиви и увлекателни, съдържат и лесни, но и по-трудни думи. Педагогическата им ценност е в това, че детето трябва да претвори прочетените думи в картинки. Поставените от детектива задачи стимулират творчеството му. Едно от големите достойнства на поредицата е, че има книжки с различни теми за момчета и момичета. Едрият шрифт и кратките текстове ги правят много подходящи за начинаещи читатели. А допълнителната задача - да измислят своя история с нови приключения на принцеса Ела, стимулира тяхното въображение.
Накрая те с пълно право могат да се гордеят със „своята” книга, в чието създаване активно са участвали.
Весели картинни загадки
Поредицата „Весели картинни загадки” също предлага различни забавления за момчета и момичета на възраст 6-7 години. „Мъжката” част е посветена на футбола. Загадките в нея са не по-малко интересни от великата игра. Има упражнения за подреждане на картинки, за комбиниране, разсъждаване и оцветяване. Задачите развиват въображението на децата, логическото им мислене, наблюдателността им и умението им да се концентрират.
Малките дами пък попадат в света на феите и елфите, където всичко е забавно и магическо, но също е необходимо въображение и концентрация, за да се стигне до верния отговор. За улеснение на децата и родителите той е на гърба на всяка страница.

Виж цялата новина тук: Животът днес

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: