Новини


15Ное2019

Първа среща по проект YESI – програма „Еразъм+“

Фондация „Просвета-София“ в партньорство с Instituto Politecnico de Santarem, Център за неформално образование (Солун) и Регионален център за професионално развитие в образованието (Сърбия) стартира нов проект по програма „Еразъм+“, насочен към иновации в сектора на училищното образование. Участващите организации от България, Гърция, Португалия и Сърбия имат богат опит в създаването на учебни ресурси в сферата на училищното образование и предоставянето на обучения на ученици и учители.

Проектът има за цел да подпомогне учениците и учителите да станат по-отворени и да приемат многообразието на заобикалящия свят; в разбирането и зачитането на различията между хората и в научаването какво означава да бъдеш активен член на малката общност на твоя клас и училище. Проектът е насочен към ученици от начален етап и техните учители.

За целта проектът ще създаде набор от обучителни ресурси, които да бъдат ползвани от учителите. Всеки ресурс ще включва подробни инструкции за учителите и многобройни електронни ресурси, така че те да могат да провеждат обучения на своите ученици по теми, свързани с правата на децата/човешките права, многообразието и социалното приобщаване, както и активното гражданство и социалното включване. Учителите ще бъдат обучени как да използват Наръчника по гражданско образование и той ще се използва пилотно през учебните 2020/21 и 2021/22 г. в около 60 класни стаи в Европа.

Партньорите по проекта се срещнаха на 13 ноември 2019 г. в София, България, за да открият официално проекта, да обсъдят някои организационни и методически аспекти на бъдещата работа и да договорят подробен план за първата година от проекта.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: