Новини


13Май2021

Проучване на „Маркет Линкс“: „Просвета“ е най-авторитетното образователно издателство в България

Весела Михайлова – редактор и автор на учебници и учебни помагала на Издателска група „Просвета“, се включи в Пролетната академия на директорите и заместник-директорите от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, ръководен от Диян Стаматов. 


Тазгодишната Пролетна академия се провежда в периода 12 – 14 май в гр. Поморие. В срещата участват близо 300 директори и заместник-директори от цялата страна. Те дискутират актуалните предизвикателства, пред които е изправена системата, както и възможностите за по-качествен и ефективен учебен процес. 


Весела Михайлова представи новостите в електронната платформа е-просвета и голямото разнообразие от образователни ресурси, които тя включва – над 400 електронни учебника и познавателни книжки; над 1000 видеоурока с учител; над 1600 кратки е-урока; над 35 000 интерактивни теста, упражнения, анимации, презентации и др.


Тя представи и данни от актуално социологическо проучване, проведено от авторитетната агенция „Маркет Линкс“, показващо доверието на учителите към издателствата на учебна литература в България. Според тях „Просвета“ е с категорична преднина и по шестте изследвани характеристики спрямо останалите издателства на учебна литература в страната – най-голямо, най-авторитетно, най-влиятелно, най-утвърдено, лидер в издаването на учебници и с най-качествени учебници.

 


Екипът на „Просвета“ благодари за високата оценка и доверието! Продължаваме да работим с пълни сили в полза на ученици и учители!

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: