Новини


7Май2021

„Просвета“ внесе за одобрение нови помагала за обучение на българчетата в чужбина

Новите учебни помагала на „Просвета“, предназначени за децата, които се обучават зад граница, са внесени за одобрение в МОН. Те са по български език и литература за 1. – 7. клас.

Помагалата покриват втория  модул от учебната програма. Те са написани на достъпен език, уроците са кратки, ясни и изцяло съобразени с възрастта и чуждоезиковата среда, в която живеят учениците. Разработени са така, че децата да усвояват предвидените нови знания без затруднения и с висока резултатност.

Авторите на помагалата имат опит както в създаването на учебници, така и в преподаването на български език – и на българчета, и на чужденци.


Всяко учебно помагало има и електронен вариант, който дава възможност учениците да работят еднакво ефективно както с учител, така и самостоятелно, благодарение на допълнителните интерактивни ресурси, включени във всеки урок.
 
Към помагалата има и книги за учителя в електронен вариант, които ще предложат полезни методически идеи, разработки и тестове.

„Просвета“ вече създаде поредица помагала за обучението, организирано в чужбина, които покриват първия модул от учебната програма. Те са по български език и литература (1. – 7. клас) , история и цивилизации ( 5. – 7. клас), география и икономика (5. – 7. клас). Много от учителите в българските неделни училища вече работят по тях и знаят колко полезни и необходими са за учениците.

 


 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: