Новини


18Дек2017

„Просвета“ внесе за одобрение три комплекта познавателни книжки за детските градини

Издателска група „Просвета“ внесе за оценяване в МОН три различни комплекта познавателни книжки за трета (5 – 6 г.) и за четвърта (6 – 7 г.) подготвителна възрастова група в детските градини. Това са изцяло новата поредица „Чуден свят“ и познатите и харесвани, но също така напълно обновени поредици „Ръка за ръка“ и „АБВ игри“. И трите комплекта съдържат всички основни образователни направления: български език и литература, математика, околен свят, изобразително изкуство, музика, конструиране и технологии.

И – което е много важно – и към трите комплекта има специално създадени електронни варианти с атрактивни 3D анимации, видеоклипове, интерактивни упражнения, образователни игри. Те могат да се ползват на настолен компютър, лаптоп, таблет и смартфон.

Одобрените издания ще влязат в употреба през учебната 2018/2019 година.

Новият комплект „Чуден свят“ с марката „Просвета – София“ е разработен от водещи преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ начело с декана проф. д-р Божидар Ангелов. В комплекта са включени най-харесваните от децата приказки и песни, забавни задачи по математика, албум с материали по конструиране и технологии и приложение с игри. Електронните варианти, които са част от комплекта, са създадени на базата на хартиените книжки, но са обогатени с допълнителни изображения, видео- и аудиофайлове, образователни игри и разнообразни електронни ресурси.

Комплектът „АБВ игри“ на „Просвета Плюс“ е основно преработен в съответствие с новите Държавни образователни стандарти. Познавателните книжки в него са организирани на сезонен принцип. Към комплекта е добавен и албум по конструиране и технологии с много и разнообразни допълнителни материали за изработване на изделия. Всяка печатна книжка има електронен вариант.

Познатият и обичан от детските учители комплект „Ръка за ръка“ на „Просвета АзБуки“ също е основно преработен. Комплектът е все така лек за работа, като за всяко образователно направление има по една познавателна книжка с изцяло променено оформление, което е по-съвременно и по-удобно. Всяка книжка има електронен вариант.

 „Просвета“ е готова и с комплектите за първа (3 – 4 г.) и за втора (4 – 5 г.) възрастова група, но те ще се одобряват от МОН на по-късен етап.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: