Новини


19Май2015

„Просвета“ с модерен щанд на Базара на книгата в НДК

Времето се понесе вихрено и ето че пак наближава Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. И по традиция във фоайетата и по етажите на НДК ще се разположи Пролетният базар на книгата. Всеки ден от 19 до 24 май между 10:00 и 20:00 часа посетителите ще могат да се разхождат дълго сред щандовете на десетки родни издателства и книжарници и да избират интересни четива за себе си или за подарък. 

Разбира се, участниците на базара са планирали и немалко намаления и специални цени за посетителите. Изложителите, заедно с организаторите от Асоциация българска книга (АБК), са подготвили разнообразна съпътстваща културна програма, в която столичани и гости на столицата ще имат шанса да се срещнат с любимите си писатели, да поговорят с издателите за най-новите им заглавия, да станат част от събитието.

Както всяка година, сред най-големите изложители е и издателство „Просвета“. То отново ще бъде разположено на два щанда. Щанд № 113 (партер) ще бъде посветен на книжните издания, а поради успеха на електронните му продукти „Просвета-Либри“ отново е на отделен щанд - № 317 (етаж 3). Там може да разгледате електронни учебници по всички предмети, а за децата е подготвена изненада – те могат да поиграят на вече попълнената поредица от математически компютърни игри „Маймунски приказки“ за ученици от 1. до 5. клас. На 23 май от 11:30 часа на щанд № 113 малките ученици до 4. клас ще могат да участват и в специалните игри, които издателството е подготвило. Децата ще имат възможността да се запознаят и да се забавляват с най-новата поредица на „Просвета“ за лятната ваканция „Вълшебно лято“, да решават кръстословици, да отговарят на въпроси и да спечелят чудесни награди. 

Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост издателството е посветило на учителската гилдия. На 24 май от 11:00 часа „Просвета“ кани всички учители от начален етап в Мраморно фоайе, където ще се проведе специална презентация на най-новите заглавия на издателството – „Вълшебно лято“, „Моят първи речник“ и „Азбука на правилата“. На по чаша кафе техните автори и редактори ще разкажат за своите издания, а подаръци ще има за всички. 

„Маймунски приказки“

Ако сте родител на дете на възраст от 7 до 11 години, сигурно се притеснявате, че то ще се отдаде на игри и белѝ цяло лято и ще забрави за уроците. С най-новата поредица от компютърни образователни игри на „Просвета“ - „Маймунски приказки“, дори и маймунджилъците се превръщат в знания. 

Действието във всяка от петте части се развива във вълнуващ триизмерен мистичен свят. Сюжетът се базира на вечния сблъсък между доброто и злото - детето влиза в ролята на следотърсач, който трябва със силата на математиката и логическата мисъл да пребори злосторник, застрашаващ правдата. Играчът напредва през поредни нива, където, от една страна, решава пространствени пъзели и търси причинно-следствени връзки, а от друга страна, се сблъсква със съдържанието по математика, одобрено от МОН за съответния клас.

Целта на играта не е да предоставя нова информация – територия, запазена за  училището. Вместо това тя  помага на децата да тренират и развиват уменията по алгебра и аритметика, с които се запознават в час, като ги въвлича в различни упражнения с нарастваща сложност и намаляващо време за изпълнение. Тъй като способностите на децата са разнообразни, уникалният алгоритъм на “Маймунски приказки” позволява автоматично адаптиране към знанията на ученика, така че той да се чувства комфортно със способността си да завършва нивата успешно, твърдят от “Larian Studios”. Оттам нататък играта постепенно предоставя по-сложни упражнения, като през цялото време контролира представянето на детето и адаптира трудността си към неговия напредък. Освен че ученикът ефективно усвоява знанията и уменията, той се чувства горд от постиженията си и преминава със самочувствие към следващото ниво. Освен това играта служи и за самооценяване: ако детето например е трети клас и без проблеми може да се справи с играта за този клас, значи по математика е за отличен.

Поредицата „Маймунски приказки“ е изключително подходяща за подарък за края на учебната година, а на Пролетния базар на книгата тя ще може да бъде закупена и от двата щанда на „Просвета“ с атрактивна отстъпка. Освен това на всеки щанд ще бъде разположен и компютър, на който децата ще могат и да поиграят. 

За децата, които тепърва започват да учат английски език, издателството предлага Lettergetter – компютърна игра, с която те неусетно научават английската азбука и много думи. И едновременно с това се забавляват с приключенията на симпатичния главен герой, участват в състезания и викторини.

Всеки, направил покупка на стойност над 10 лв. от щанда на „Просвета“, ще получи като подарък ваучер с намаление от 15% за последваща покупка от книжарниците на издателството в София и Русе в периода от 1 до 15 юни 2015 г.

Всички издания на „Просвета“ ще намерите при представителите на издателството във всеки областен град в страната и в търговските обекти на издателството – виж www.prosveta.bg.

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: