Новини


14Окт2015

Панаирът на книгата във Франкфурт с нова награда за илюстратори

Международният панаир на книгата във Франкфурт, който започна днес, учредява нова награда за илюстратори. Тя ще се връчва всяка година в рамките на събитието. Първата „Световна награда“ за илюстратор (Global Illustration Award) ще бъде връчена на 15 октомври.
Писателят Салман Рушди откри панаира с емоцианална реч за свободата на словото на 13 октомври вечерта.

Това е най-значимият и посещаван пазар за книги, медии, права и лицензи в целия свят. Всяко негово издание се посещава от над 7300 изложители от 100 страни, 299 000 посетители и над 10 000 журналисти.

Панаирът е чудесна възможност за всички, ангажирани в бранша да разширят бизнеса си, мрежата си от контакти, както и да изградят мостове към бъдещето, откривайки нови неща: цифрово съдържание, различни особености и черти на книгоиздаването на Специалния за изданието гост, както и интересна информация за най-важните пазари в световен мащаб. Едно нещо е сигурно - на Франкфуртския панаир на книгата всички имат по-голям досег до съвременните тенденции, отколкото навсякъде другаде.

В културната програма на панаира са включени много презентации, семинари, срещи с най-интересните и най-продаваните автори, интригуващи литературни четения, публични лекции, изнесени от всепризнати авторитети в бранша, както и актуални литературни дискусии. Книжният панаир във Франкфурт е трибуната, от която по-малките държави от всички континенти могат да представят на света своята култура, литература, автори и книгоиздаване.

Събитието ще се проведе от 14 до 18 октомври.

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: