Новини


10Юни2020

Отварят втори вход в училищата при 100 седмокласници на изпита

Когато в дадено школо на национално външно оценяване в седми клас се явяват над 100 ученика, те трябва да се пропускат през два входа на учебното заведение. Това ще става, ако са налични в двора или в училищната сграда и бъде осигурен филтър от медицинско лице и на двата входа.

Това става ясно от заповед на зам.-образователния министър Таня Михайлова, изпратена до началните на регионалните управления по образованието в страната във връзка с предстоящите изпити на 15-и и 17-и юни.

Седмокласниците трябва да носят маски или шлемове и пожелание ръкавици преди да влязат. Михайлова посочва, че това ще важи в случай, че противоепидемичните мерки се отменят и те могат да бъдат по желание. Температурата на учениците със симптоми ще бъде измервана от медицинските лица. Болни няма се допускат до изпита. Докато изчакват реда си да влязат през входа, при допускането в училищните сгради и в изпитните зали, всички трябва да бъдат на отстояние 1-1,5 метра един от друг. Ще се следи да няма струпвания на външни лица пред сградите. Училищата трябва да са поставили и дезинфектанти още преди учениците да вляза, в коридорите и санитарните помещения.

Трябва да бъде осигурен и прозрачен плик за всеки ученик с името му, за да прибере мобилните си телефони и смарт часовниците си при влизането в изпитаната зала. Ако по време на изпита някой седмокласник се почувства зле, той се отделя в отделна стая и външното оценяване приключва за него.

„Трябва да се обърне внимание на учениците, че...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: