Новини


30Май2014

„Официален правописен речник“ е сред книгите с най-добри корици

„Официален правописен речник на българския език“, издаден през 2012 г. от „Просвета“ и Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ към БАН, е сред 40-те книги с най-добри корици през последните 20 години. Художник на корицата му е Виктор Вертер Паунов. 
Отличените книги може да видите на изложба, организирана в рамките на Пролетния базар на книгата от 3 до 8 юни, на левия полуетаж на Националния дворец на културата. Авторитетно жури от катедрите „Книга и печатна графика“ и „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия избра кориците, които са най-достойни да бъдат включени в тази специална изложба. Топ 10 на авторските корици на книги ще бъдат показани и в „Галерия БНТ“, в студиото на предаването „Денят започва с култура“ по Българската национална телевизия.
„Официален правописен речник на българския език“ е най-пълният досега справочник от този тип. В него са включени над 90 000 думи и форми, което е с 20 000 повече от тези в досегашните речници. Речникът има нормативен характер – правилата, формулирани в увода, и правописът на включените в словника думи са задължителни за писменото общуване.
С добра отстъпка може да купите речника само по време на Пролетния базар на книгата от 3 до 8 юни от щанд № 320 на издателство „Просвета“, разположен на третия етаж на Националния дворец на културата.

Автор: Нели Цонева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: