Новини


8Апр2021

ОДОБРИХА УЧЕБНИЦИТЕ ЗА 12. КЛАС

Новите учебници на Издателска група „Просвета“ за 12. клас, общообразователна подготовка, са окончателно одобрени от МОН и от учителите. Така от следващата учебна година всички ученици от 1. до 12. клас ще учат по новите учебни програми, чието обновяване започна през 2016 г. с 1. и 5. клас.

Учебниците на „Просвета“ са по предметите български език и литератураматематика и гражданско образование. Те имат и електронни варианти с допълнителни интерактивни ресурси – видеоуроци, кратки е-уроци, задачи и упражнения, които са изключително ценни при дистанционното обучение.

Разгледайте части от учебниците ТУК

„Специално в електронните учебници по български език и литература сме добавили  видеоуроци, насочени конкретно към подготовката за държавния зрелостен изпит. Те ще улеснят работата на учителя, защото отговарят на важни за зрелостниците въпроси, свързани с матурата. Водят ги нашите редактори Весела Михайлова и Любов Шишкова. Те имат дългогодишен опит и като учители, и в писането на учебници, и добре знаят къде точно учениците изпитват затруднения“, казва Кина Андреева, главен редактор на „Просвета“.

На сайта на „Просвета“ може да се намери подробна информация за новите учебници, както и да се видят части от печатните и електронните варианти.

Специален жест прави издателството към учителите, които изберат да работят по „Просвета“ през следващата учебна година. Освен учебници и книги за учителя, те ще получат и достъп до цялото съдържание на платформата е-просвета. „Това ще даде нови идеи на учителите, ще им предостави разнообразни допълнителни интерактивни материали, а и ще им осигури по-спокойна работа, ако отново се наложи дистанционно обучение“, допълват от издателството.

От началото на пандемията през март миналата година досега „Просвета“ излезе с редица кампании в подкрепа на учители, ученици и родители. Поредицата „Учим онл@йн с учител“ събра пред екраните хиляди ученици, родители, дори и учители, за да гледат видеоуроци и да не пропускат учебния материал. Част от тези видеоуроци е и серията „НВО: Мисията е възможна“, които са посветени на националното външно оценяване в 4. и 7. клас. Те са сред най-гледаните и се излъчват и в момента на сайта и фейсбук страницата на издателството.

Учебници за 12. клас ще са най-новото попълнение на платформата е-просвета. Удобна за ученици и учители, тя събира на едно място необходимото за качествено и модерно онлайн образование – от детската градина до 12. клас. На няколко пъти по време на дистанционното обучение издателската група отвори платформата за свободно ползване. В момента също тече съвместна кампания с водещия телеком А1, в която желаещите могат да получат безплатен тестов достъп до платформата за 30 дни.  

Кампанията „Вземи и тествай безплатно“ ще продължи до 10.05.2021 г.

Споделете с приятели

« Предишна

Открий ни в: