Новини


21Окт2021

Образователната платформа е-просвета сред най-добрите в Европа!

Българската електронна образователна платформа е-просвета бе отличена със специалната награда на журито в конкурса „Най-добри учебни материали в Европа” (BELMA – Best European Learning Materials Awards) за 2021 г. на Франкфуртския панаир на книгата.


Освен че е престижна, наградата е и двойна. Тя бе присъдена както на платформата е-просвета, така и на инициативата „Учим онл@йн с учител”, която вече има създадени близо хиляда видеоурока от 1. до 12. клас.


Още в първите месеци на пандемията през 2020 г. над сто видеоурока на „Просвета” бяха излъчени безвъзмездно по БНТ и по телевизия „България ON AIR”. Видеоуроците стигнаха и до Сърбия – местната кабелна телевизия в Цариброд ги излъчи за децата, изучаващи български език като майчин. Сега те са част от електронната платформа на „Просвета“.


Наградите BELMA бяха обявени на 20 октомври 2021 г. на онлайн церемония в рамките на Международния панаир на книгата във Франкфурт, Германия. В мотивите на оценителите се посочват следните предимства на е-просвета:

  • впечатляващо богат набор от е-ресурси за учениците и учителите;
  • прекрасни видеоуроци с учител, излъчвани и по телевизията;
  • съвместимост с Google Classroom и MS Teams;
  • лесна и интуитивна навигация;
  • възможност за бърза проверка и самопроверка на усвоените знания чрез тестове;
  • амбициозен дигитален продукт за ученици от детската градина до 12. клас

 

Сега вече имаме е-просвета, версия 2.0 – тя е още по-богата на интерактивно съдържание, с повече функции, по-бърза и по-удобна за учителите и учениците. Обновената платформа включва още повече кратки е-уроци, видеоуроци с учител, задачи, упражнения, видеофилми и др. Към новото съдържание са добавени аудиоуроци, уроци с жестомимичен превод и др.Е-просвета предлага и нова, изключително полезна функционалност: статистика за напредъка на ученика, благодарение на която родителите могат да проследяват прогреса на своите деца.

 
???? На родителите и учениците, които нямат абонамент за платформата, сега предоставяме възможност да ползват безплатно е-просвета за период до 30 дни. Условията за инициативата „Вземи и тествай безплатно“ виж тук: bit.ly/3G7JgzZ.
???? В рамките на тези 30 дни всеки може да ползва платформата и да прецени дали да продължи услугата срещу заплащане, или да се откаже, като изрично заяви отказ по определения ред.

 

Това е поредна награда BELMA за продукти на Издателска група „Просвета”. Ето и останалите издания, отличени като „Най-добри учебни материали в Европа”:

2017 г. – „Голямото приключение” – комплект учебници по всички предмети за 1. клас, бронзова награда.

2019 г. – Hello! New Edition – поредица по английски език за 1. – 4. клас, златна награда.

2019 г. – История и цивилизации – поредица учебници за 5., 6. и 7. клас, бронзова награда.

2016 г. – ЕNVOLS – френски език и литература за 11. клас, специална награда на журито.

2014 г.LitUps! – британска и американска литература за 11. клас, бронзова награда.

2009 г. – HELLO! – английски език за 5. клас, бронзова награда.

 

ПОДРОБНОСТИ ЗА ТЯХ ТУК

 

Конкурсът BELMA се организира от Европейската асоциация на издателите на учебници (EEPG) и Международната асоциация за изследване на учебници и образователни материали (IARTEM) и се провежда в рамките на Международния панаир на книгата във Франкфурт.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: