Новини


11Юни2015

Няколкостотин квестори изнесли информация за матурите

Образователният министър Тодор Танев призна, че вероятно цели няколко стотин квестори са участвали в изнасянето на информация за матурите.

"В Регионалните инспекторати, въпреки подозренията - няма проблем. Проблемът главно е в по-малките населени места и в квестори, които са учители. Точният брой на квесторите не се знае, тъй като не сме пратили навсякъде проверки, поради липса на състав в МОН, но вероятно са няколкостотин квестори", бяха точните думи на министъра на образованието.

Квестори са изнесли информацията за матурата след 8,30 ч. повече в страната, отколкото в столицата, добави той. Според думите на Танев това се случвало от години. 

"Икономическа полиция, която прави проверка знае за какво купуване става дума. Говорете с тях, аз не съм полицай. Те знаят за какво изтичане става дума, защо са точно тези грешки, дали са умишлени и кога са допуснати. Всичко се знае много точно вече. Квесторите след 08.30 сутринта са изнасяли информацията за матурите. В страната повече", обясни Танев.

Според него това е най-проста практика, а не схема. "Някой джебчия като грабне портмоне в автобуса схема ли е? От години е правено това от квесторите. Както пише в една книга - на гарата винаги се е крадяло и пак ще ...

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: