Новини


18Юни2021

Над 111 000 седмокласници и десетокласници на изпит по математика

Повече от 111 000 седмокласници и десетокласници ще се явят на национално външно оценяване по математика днес. Изпитът за десети клас започва в 8 часа, а за седми – в 9.

На националното външно оценяване в седми клас се очаква на него да се явят над 59 800 ученици, а в десети - над 51 600 ученици. 

Учениците ще се допускат на изпитите с маски и срещу документ за самоличност - лична карта, ученическа лична карта, ученическа книжка, задграничен паспорт. Изисква се всеки да носи със себе си прозрачен плик, в който да сложи личните си вещи. В една зала ще работят не повече от десет ученици. Подготвени са и изпитни зали за карантинирани ученици.

На изпита по математика може да се ползва химикалка с черно мастило, молив и гума, а също и линия, пергел, триъгълник. Ако ученикът е с нарушено зрение, са разрешени брайлова машина, брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.

Външното оценяване за десети клас е в рамките на 90 минути, за които учениците трябва да се справят с 17 задачи. Седмокласниците пък имат 150 минути за решаването на 23 задачи.

Изпитната зала и сградата могат да се напускат след първите 60...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: