Новини


28Юли2021

На училище през лятото: Колко струват детските занимални през ваканцията?

Частни школи предлагат различни курсове

 

Частни школи и летни занимални предлагат различни курсове и кръжоци за децата по време на ваканцията. Заради онлайн обучението през последната година някои от тях организират и курсове за наваксване на уроците. В повечето школи обаче децата могат да отдъхнат с кръжоци по музика, танци и дори космонавтика и управление на дронове. Какви са вариантите и колко струват летните занимални - провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Цените за клубовете в София достигат до 200-250 лв. на седмица, а в другите големи градове – средно до 100-150 лв. Най-скъпи остават езиковите курсове. Летните училища ще работят до средата на септември.

За Иглика и Ния ваканцията започва с музика и танци. След цяла година уроци двете момичета решават да изкарат част от лятото в Двореца на децата. Във ваканционната програма там може да се включат деца от 6 до 10 години.  

„Имаме различни школи в областта на спорта, на изкуствата, техниката”, коментира Милена Владкова, представител на Националния дворец на децата. Таксата за ден е 20 лв., а занимания само сутрин или само следобед в школите струват на родителите наполовина - по 10 лв.

Уроци за космоса и звездите пък очакват любителите на астрономията в Обсерваторията във Варна. Там учениците от 5 до 12 клас могат да...

 

Виж цялата новина тук: Nova.bg

Автор: Георги Георгиев

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: