Новини


24Юли2020

На трето класиране: 1 936 свободни места в столичните гимназии, единични бройки и в топ 10

1 936 свободни места са останали за трето класиране от план-приема след 7-и клас в София, обясни пред „Монитор“ експертът в столичния образователен инспекторат Ваня Станчева. Тя допълни, че единични бройки са останали и в гимназиите от топ 10 по рейтинг спрямо минималния бал.

От всички свободни места 1877 са без квоти, 29 за младежи и 30 за девойки. Само едно място има в 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламатрин“. То е за девойка в профил с френски и испански език. Едно място има и в 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“. То в паралелката с английски език и е за девойка. В СМГ пък има три бройки. Те са без квоти за математика с английски език. 2 вакантни бройки за девойки има и в 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“. Толкова за местата и без квоти в ТУЕС за паралелка „Системно програмиране“. 73. СУ „Владислав Граматик“, което заема пето място по рейтинг, пък има 3 свободни бройки. По едно от тях има за девойка и младеж в паралелката с немски и френски. Едно пък е мястото за момче, което иска за изучава усилено немски и английски.

От 24 до 27 юли всички, които не са записали досега, могат да подадат онлайн заявление, съобразявайки се със свободните места и дали бала, който имат за дадена паралелка, им стига да бъдат приети. Учениците, които вече са се записали, пък могат да изтеглят документите си и да кандидатстват наново в училище-гнездо с оригинала на...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: