Новини


20Юли2021

МОН предлага 11 дни коледна ваканция (ВИЖТЕ ИЗПИТИТЕ И НЕУЧЕБНИТЕ ДНИ)

11 дни коледна ваканция предлага МОН. Тя ще бъде от 24-и декември до 3 януари 2022 г, става ясно от графика за изпитите и неучебните дни за учебна 2021/2022-а, който е публикуван за обществено обсъждане.

Пролетната ваканция за учениците от първи до 11-и клас пък ще бъде от 1-1 до 10-и април включително. Дванадесетокласниците ще почиват от 7-и до 10-и април.  

25-и май ще бъде неучебен, но присъствен ден. За неучебни са предвидени и дните, в които ще има задължителни матури за 12-и клас и национални външни оценявания в края на 7-и и на 10-и клас.

Задължителният ДЗИ по български език и литература е планиран за 18-и май. Вторият задължителен ДЗИ ще бъде на 20-и май.

Учениците могат да се явят на допълнителна матура по предмет по избор в дните от 26 май до 3 юни 2022 г. За първи път през следващата учебна година всички дванадесетокласници, които изучават професия, ще положат втори задължителен държавен изпит по теория за придобиване на професионална квалификация. Досега те можеха да избират дали да се явят на втора матура по общообразователен предмет или по професия.

Оценяването по български език и литература и по математика в края на VII клас и в края на X клас е съответно на 14 юни и на 16 юни 2022 г. 

Изпитите по желание по чужди езици и за оценяване на дигиталните умения в X клас ще са непосредствено след тях в учебни дни.

Изпитът от националното външно оценяване в края на IV клас по български език и литература е насрочен за...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: