Новини


30Мар2020

Министър Вълчев: В изпитите няма да се включва материал, който не е преподаван

В момента е много по-важно вътрешното оценяване и текущите оценки. В изпитите няма да се включва материал, който не е преподаван. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев в ефира на предаването "Тази събота" по bTV относно предизвикателствата пред средното образование в условия на извънредно положение.

Важното е, че дистанционното обучение стартира за много голяма част от учениците. Да, имаме ученици, които не са обхванати, за тях ще има доучване. Сега е много по-важно да контролираме резултата, счита министърът.

Дори по основните дисциплини, за една много голяма част от децата е било по-интензивно това електронно обучение. Всички училища от тази седмица започнаха с преподаването на нови знания. Децата дори имат повече време да четат вкъщи, каза Красимир Вълчев.

В изпитите няма да се включва материал, който не е преподаван. По-скоро ще се въздържим от материала, който е преподаван дистанционно, изрази мнение министър Вълчев. Няма нищо фатално да спрем и до материала от първия срок, посочи Вълчев. Той призова директорите да успокояват родителите, че няма нищо стресиращо във външното оценяване, което има за цел да покаже реалните резултати на учениците и да се прецени на кои е нужно да се предложи допълнителна подкрепа. По думите на министъра има вероятност учебната година да бъде удължена - за сметка на юни и може би малко за сметка на юли месец. Всички трябва да се настроят, че лятото ще се работи малко...



Виж цялата новина тук: actualno.com

Автор: Румен Скрински

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: