Новини


26Май2014

Малко млади хора искат днес да бъдат в училище

Весела Иванова е директор на 171-во ОУ "Стоил Попов" в Нови Искър. Магистър е по биология и химия, има над 20-годишен опит като учител. Начело на 171-во ОУ е от август 2012 г. В момента в училището се обучават 204 деца от I до VII клас, както и деца от подготвителен клас, които са на целодневно обучение. 171-во ОУ е едно от 16-те най-стари училища в страната - скоро ще отпразнува 150-ата годишнина от създаването си.

За каузата да си учител

Да си учител днес е кауза - да се справиш с предизвикателствата на времето и да предадеш знания и опит на подрастващите. Имам късмет с колектива, който ръководя, защото всички са дългогодишни учители, отдадени на каузата, наречена образование. Те никога не ми задават финансови въпроси, включват се с прекрасни идеи в мероприятията, които организираме, и работят всеотдайно с децата.

За липсите

Нашето училище изцяло е изпълнило своя капацитет. Бюджетът не е голям, но в сферата на образованието работят много хора, които ни помагат и при проблеми ни дават много практични съвети, така че бюджетът се разходва планово, разумно и рационално. Доста от ремонтите, които направихме, бяха с пари от резерва. Освен това отделям средства, защото нямаме училищен стол, а с целодневното обучение това е наистина много необходимо. От тази година започваме строеж на училищен стол благодарение на инициатива на няколко родители, които събират недостигащите средства за целта чрез грандиозен благотворителен концерт на 05.06.2014 г.

Времената в глобален мащаб са изключително променени, а и учениците също се променят. Затова и от министерството, и от инспектората по образование непрекъснато се организират квалификации за учителите, за да се справим с нарастващия интерес на учениците да учат по модерни и нови технологии. Не е тайна, че има и достатъчно агресия, която ни притеснява, затова и организираме обучения за овладяване на агресията и стреса както на учениците, така и на учителите. Квалификациите са един от пътищата, които ще ни помогнат да се ...

Виж цялата новина тук: Сега

Автор: Весела Иванова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: