Новини


23Май2023

Кина Андреева: С нашите онлайн уроци се опитваме да фокусираме учениците върху важните неща

С нашите онлайн уроци се опитваме да фокусираме учениците върху важните неща, така, че когато отидат на изпита за външно оценяване, те да се чувстват уверени и да могат да покажат своите знания в най-голяма пълнота. Това каза главният редактор на издателство "Просвета" Кина Андреева в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус"

Уроците ще бъдат излъчвани под мотото "Националното външно оценяване – мисията е възможна“. Те са част от инициативата на издателството "Учим онл@йн с учител“. "Желаещите могат да се включат в нашия канал в Youtube, тези уроци ще бъдат излъчвани и на Facebook страницата на Издателство "Просвета“. Там има и подробен график по дни и часове кой урок ще бъде излъчен“, обясни Кина Андреева.  

Преди матурата по български език и литература е бил проведен напълно безплатен обучителен курс от февруари до май. Наред с това издателството провежда повече от 70 обучителни програми, които са официално лицензирани и са част от регистъра на Министерството на образованието. "Всяка година провеждаме напълно безплатно за българските учители обучения по различните теми, които са важни за тях. Довечера (понеделник - б. р.) например ще имаме уебинар за новите учебници за 7 клас за компютърно моделиране и информационни технологии, тъй като това е един сравнително нов предмет за учителите от 5, 6 и 7 клас и е много важно да им покажем как точно трябва да се преподава този материал“, обясни Кина Андреева. 

Последното проведено обучение е било за STEM в съвременното обучение. На него са се включили над 4000 учители, посочи тя. "Имаме изключително добри отзиви от хората, които се включват в тези обучения. От септември отново ще имаме най-различни обучителни програми", каза Андреева. 

Образователната платформа "е-просвета“ предлага серия от специални уроци за подготовка на учениците. "Има много видеоуроци, аудиоурци. Имаме кратки уроци, които са синтез на всеки един урок за нови знания. Децата могат там да решават задачи, да проверят отговора, да си научат лесно урока, като вземат само най-важното от него. Непрекъснато обогатяваме с ресурси. Има много образователни филми, много анимации така, че да можем да отговорим на интересите на всички деца – от детската градина до 12 клас", каза още...

 

Виж цялата новина тук: ФОКУС

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: