Новини


4Окт2018

Как "Натура 2000" ще дойде в София

Театрални постановки, танци и и игри ще напомнят в следващите дни на софиянци колко важно и нужно е опазването на дивата природа. Инициативата "Натура 2000 идва в столицата", която популяризира най-голямата европейска инициатива за съхраняване, опазване и развитие на природните ценности в евросъюза, започва на 6 октомври и ще продължи до 14 октомври.

Целта на кампанията е да свърже градските хора с дивата природа, да им я покаже пречупена през светлината на изкуството, да предложи познати или не толкова добре познати места за туризъм и отдих, да ги запознае с редки и застрашени от изчезване видове, съобщиха за "Дневник" организаторите - Българското дружество за защита на птиците и издателство "Просвета".


Приключенска игра в "Музейко"


На 6 октомври, от 11.00 до 14.00 ч., "Натура 2000 идва в столицата" ще гостува на детския научен център "Музейко" с две събития - приключенската игра с награди "Открий, научи, спечели!" и "На крилете на птиците" - ателие, в което най-малките ще оцветят рисунки на птици от българската природа. Картинките, върху които ще работят децата, са дело на Александра Илиева от екипа на платформата за социално предприемачество Inspire Bulgaria.


Моноспектакъл в Театър 199


Театралната програма на инициативата включва представлението "Приятно ми е, Ива" в Театър 199 на 6 октомври вечерта от 19.30 ч. В авторския си моноспектакъл актрисата Ива Тодорова ще разкаже лични истории, сред които и тази за първата си среща с белоглавите лешояди от най-голямата естествена колония на вида у нас в Източните Родопи и за черните лешояди, които за съжаление вече не гнездят у нас


Как "Натура 2000" ще дойде в София

© Владимир Дерябин


Танци в Борисовата градина


На 8 септември от 18.00 ч. децата от клуба по художествена гимнастика "Финес" – София, и от Костинброд ще се присъединят към инициативата с танци. Те ще играят на зелената площ между детската площадка със слончето и езерото с водните лилии в Борисовата градина. Посетителите ще могат да разгледат и фотографска изложба от снимки на младите гимнастички.


Уикенд с кауза в Зоологическата градина


На 13 и 14 октомври, от 9.30 до 18.00 ч., пред Екологичения научно-образователен център в Зоологическата градина в столицата посетителите ще имат възможността да творят и с това да помогнат на кампанията "Капачки за бъдеще".


Ентусиастите ще могат да се включат в творческото ателие "МозайКАП". Ще могат да направят цветна мозайка от капачки и картини, изобразяващ...

 

Виж цялата новина тук: "Дневник"

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: