Новини


12Мар2020

Хиляди гледат онлайн уроците на „Просвета“

Инициативата „Учим онл@йн с учител“ на Издателска група „Просвета“ предизвика невиждан интерес сред седмокласниците и техните родители.

Първият безплатен видеоурок на тема „Съвместна употреба на глаголните времена и наклоненията“, излъчван вчера едновременно в сайта и във фейсбук страницата на издателството, бе гледан от над 26 000 души и споделен стотици пъти в мрежата. Най-радващото е, че в задаването на въпроси особено активни бяха учениците, които показаха, че в условията на извънредна грипна ваканция търсят начин да наваксат пропуснатия учебен материал.

Седмокласниците, а и техните родители бяха изключително доволни от подхода на преподавателя по български език и литература г-жа Весела Михайлова, която по увлекателен начин преподаде своя урок и илюстрира най-важното с множество примери. „Чудесно темпо, с много примери. Благодарности за усилията и постиженията“, коментира участник в онлайн урока.

 „Госпожо, а ако уроците съвпаднат с втората смяна в училище, ще можем ли пак да ги гледаме? Благодаря ви за прекрасния урок!“, написа пък ученичка във фейсбук.

Инициативата „Учим онл@йн с учител“ предизвика широко одобрение сред ученици, родители и учители.

„Браво, това е иновативен подход“,Поздравления, за инициативността, креативността и загрижеността за нашите деца“, „Сърдечно благодаря за тази инициатива. Със сигурност ще е много полезна за седмокласници“ – това са само малка част от десетките отзиви.

Както вече стана ясно, в рамките на инициативата „Просвета“ ще излъчи серия от видеоуроци по български език и литература и по математика за 7. клас, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване в края на учебната година.

Днес от 14 ч. ще бъде излъчен нов урок по български език за 7. клас на тема „Съставно сказуемо“, а утре ще има видеоурок по математика на тема „Втори признак за еднаквост на триъгълници“.

Уроците може да се гледат в сайта и във фейсбук страницата на издателството. Там учениците ще намерят и безплатни електронни учебници по български език и литература и по математика за 7. клас. Подробности за инициативата и график на видеоуроците ще научите тук: http://www.prosveta.bg/uchim

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: