Новини


13Дек2016

Двама учители и студентка с награди от уебинарите на „Просвета“

Двама учители и студентка по екология от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ спечелиха награди за участието си в безплатните уебинари на издателство „Просвета“.

Уникалното издание „Българският буквар. 200 години в първи клас“, удостоено с престижната награда A'Design за 2015 година, отиде при Светослав Георгиев. Името му бе изтеглено на случаен принцип между рекорден брой участници, които се включиха в онлайн семинар на тема „Комплектът на „Просвета АзБуки“ – доказан успех (буквар, читанка, околен свят“ на 8 декември.

Светослав Георгиев е преподавател по география и икономика на ученици в 5. клас в СУ „Христо Ботев“, град Никопол. Той има и втора специалност „Начална педагогика“, затова с интерес следи и нашите виртуални семинари за началния етап на образованието. „Интересни са, дори сега ме хващате да гледам следващия уебинар на вашето издателство, отново за първи клас. Аз работя само с вашите учебници. Дори вече съм избрал догодина да преподавам с учебника по география за 5. клас на „Просвета Плюс“. Всичко е добре написано, разбираемо и достъпно за учениците“, сподели Светослав Георгиев. 

Студентката Кафие Кавунска от пазарджишкото село Дорково спечели интерактивно табло „Надникни в човешкото тяло“. Тя участва в уебинар на тема „Защо да изберем новия учебник по човекът и природата за 5. клас на „Просвета Плюс“?“. „Аз все още не съм учител, но моя преподавателка – доцентка от Пловдивския университет, горещо препоръча на мен и моите състуденти да гледаме уебинара. И имаше защо – беше ми много полезно и интересно“, не скри задоволството си Кафие Кавунска. В Пловдивския университет тя учи екология, но е записала и допълнителна квалификация „Учител по биология“.

Учителката по български език и литература Ралица Стоянова пък спечели „Официален правописен речник на българския език. Глаголи“, съвместно издание на БАН и издателство „Просвета“. Преподавателката участва в уебинара на тема „Новите учебници по литература на „Просвета“ за 5. клас – възможности за избор“, който се проведе в петък вечерта. Г-жа Стоянова е учител с 12-годишен стаж и преподава в ОУ „Христо Ботев“ в град Бургас. Тя не спести похвалите си за семинара и сподели, че той ѝ е бил много полезен. „Следя редовно вашите уебинари и от години работя с образователните материали на „Просвета“. Миналата седмица получихме новите учебници на издателството и с нетърпение и любопитство ще ги разгледам. Сигурна съм, че ще ми харесат“, каза г-жа Стоянова.

Вярваме, че наградите ще бъдат истински полезни и на тримата победители. Честито!

Издателска група „Просвета“ ще дава по една специална награда във всеки свой безплатен уебинар до края на годината. На сайта www. prosveta.bg, както и във Фейсбук страницата ни може да видите темите и датите на следващите уебинари (може да ги видите и на следния линк: http://www.prosveta.bg/sabitia).

Не се колебайте да участвате!

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: