Новини


30Ное2017

Български учители на обучение по проект в Солун

Трима български учители участват в обучение по проекта STEP FORWARD в периода 21.11 - 01.12.2017 по програма Еразъм+, ключова дейност 1.

Участниците са изпратени от Фондация “Просвета – София“ – партньор по проекта, и преподават в следните училища: 107 ОУ "Хан Крум" и 120 ОУ „Георги. Сава Раковски“ – гр. София, и СУ "П.Р. Славейков".

 

За проекта:

Гръцката неправителствена организация AENAO реализира в Солун европейски проект "STEP FORWARD" в рамките на програмата "Еразъм +". Част от проекта е провеждането на 9-дневен семинар от 22 до 30 ноември 2017 г. В семинара участват 39 младежи (от Гърция, Армения, Азербайджан, Латвия, Румъния, Египет, Финландия, Алжир, Грузия, България  - фондация „Просвета София“ и Италия).

Цели на проекта:

• Да се повиши информираността на младите хора за програма Eразъм+ и възможностите, които тя предоставя

• Увеличаване на знанията на учстниците за дейностите по програми Eразъм+ и DEOR

• Подобряване на уменията за управление на проекти в рамките на програма Eразъм+

• Насърчаване на неформалното учене сред младите хора

Участниците ще участват в работни срещи, където ще използват на практика придобитите знания и умения, ще проучат проблеми, засягащи местните общности, и накрая ще реализират дейности по разпространението на проекта.

Предвидена е финална среща (7-9 март 2018 г.), в която ще участва по един обучаем от всяка страна с цел:

• Представяне на дейностите реализирани на местно ниво, използваните методи и инструменти

• Предоставяне на възможност участниците да организират нови дейности въз основа на европейската стратегия и целите за Европа 2020 г

• Подготовка за бъдещи съвместни дейности и проекти в мрежа и подобряване на дългосрочно качествено сътрудничество

Обучението е гъвкаво, съчетаващо теорията и практиката. От обучаемите се очаква активно участие в предвидените занимания за обмен на опит, работа в екип, дискусии, мозъчна атака, симулационни упражнения, ролеви игри и др. Семинарът и методите за последващи действия се основават на неформалното образование и отчитат в голяма степен нуждите и интересите на участниците.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: