Новини


1Дек2021

Без COVID тестове в индивидуалните часове и изпити в училище

От днес учениците могат да посещават индивидуални часове и консултации в училище без да бъдат тествани за COVID-19. По същия начин ще протичат индивидуалните изпити за оформяне на срочна оценка, индивидуалните писмени и практически изпитвания за текуща оценка или промяна на оценката, приравнителните изпити, както и тези за валидиране на компетентности, придобити по време на ученето. Тестове няма да се изискват и при индивидуалните дейности за подкрепа за личностното развитие. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Това е записано в актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа. Промените са в синхрон със заповедта на здравния министър от 26.11.2021 г.

Занятията ще се провеждат присъствено, но без да се допуска смесване на учениците от индивидуалните консултации с тези, които вече учат присъствено.

Учениците, които се тестват два пъти в седмицата или имат зелен сертификат, могат да провеждат часове по спорт във физкултурните салони.

При провеждането на групови извънкласни дейности и занимания в училище се допуска смесване на ученици от различни паралелки, само ако те са...

 

Виж цялата новина тук: Darik News

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: