Новини


5Фев2015

БАН отваря киберучилище

Учените от БАН разработват нови виртуални класни стаи, които да направят ученето по-привлекателно за учениците. Това стана ясно вчера след заседание на образователната комисия в парламента, на която БАН представи доклад за дейността си през 2013 г.

„Децата на 4 години вече работят с компютър и айфони, а като станат на 7 години, започват да учат азбуката. Трябва да се направи така, че да използват постиженията на новите информационни технологии не само за развлечение, но и за да градят своето развитие”, коментира председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров. Новата онлайн платформа ще

съдържа интерактивни уроци и упражнения

до които ще имат достъп всички ученици. Единственото условие е те да имат компютър. За отделни виртуални класни стаи ще има за предмети, като математика, физика, химия, биология и др. Те ще съдържат уроци за учениците от 1-ви до 12-и клас. Когато учените от БАН избистрят идеята си, те ще представят официално новата образователна концепция.

БАН започва и кастинг за талантливи ученици в цялата страна. Идеята е всички регионални центрове на Академията да пресяват даровити деца с интерес към науката. Младите изследователи правят научни проекти, които ще бъдат оценявани от учените и подпомагани от местния бизнес. 49,5 години е средната възраст на учените в БАН, отчете акад. Воденичаров.

Най-млади са ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Мила Мишева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: