Новини


9Сеп2015

Автор на „Просвета“ с престижна награда от международен конкурс

Преподавателката по български език и литература Нели Дамянова – автор на успешни помагала на издателство „Просвета“, спечели престижно международно отличие в състезание между учители. Изтъкнатата литераторка грабна втора награда в конкурса „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на децата и учениците“. В надпреварата участваха над 150 учители, директори, експерти по образование, научни работници и университетски преподаватели от цялата страна и чужбина.

Наградите бяха връчени от министъра на образованието проф. Тодор Танев, заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева и Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители (СБУ).

Конкурсът бе организиран от СБУ и фондация „Устойчиво развитие за България“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Нели Дамянова преподава в пловдивското ОУ „Райна Княгиня“. Тя е носител на званието „Учител на годината на България – 2013“, на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“, а също и на почетната златна значка на община Пловдив. Автор е на сборника „12 нови теста по български език и литература за национално външно оценяване и прием след 7.клас“ на „Просвета“, одобрен от МОН.

До края на септември издателството ще издаде нов сборник – „18 теста по български език и литература за матурата“, с автори Нели Дамянова и Цветелина Георгиева.

Виж цялата новина тук: Марица

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: